top of page

Stort interview med hjernen bag Dalumborg!


I hele ugen får alle elever og lærere lov til at slippe for undervisningen, og skal i stedet være med til at omdanne skolen til en by. Vi har snakket med Maja som fik ideen, og er koordinator for hele byen. Vi ville gerne vide noget om, hvordan ideen opstod og hvordan det er at skulle koordinere det hele.

“Da vi brainstormede kom det frem, at det kunne være en fed måde at lave en fællesuge”, sagde Maja. Fællesugen kommer i år til at gå ud på at hele skolen skal omdannes til en by. Sidste år skulle alle skolens elever vælge sig ind på forskellige lande. Maja var også bag sidste års emneuge. “Det er egentlig ikke mig, der kommer med alle ideerne, men mig, der skal sørge for at finde ud af, hvem der har nogle gode ideer, og få dem på skinner” sagde Maja.

Maja er ikke lærer i noget bestemt firma, hun hjælper bare der, hvor hun kan hjælpe med noget eller der, hvor der mangler arbejdskraft.

“Der har været en del problemer undervejs, bl.a. at der var rigtigt mange, som ønskede at arbejde på de samme firmaer, specielt hos bageren og restauranten”, sagde Maja. Så det har været et tydeligt hit, at man skal være medarbejder i sit eget firma, og at man kan få penge for det man laver. Hun har hørt fra mange forældre, at børnene er meget begejstrede for at skulle op og i skolen til sådan en emneuge, det har været en kæmpe succes indtil videre.

Maja synes, at det er en rigtig god idé, at få de store og små til atl arbejde sammen, så de små ikke er så bange for de store, når de møder hinanden f.eks. ude i skolegården. Men hun tror også, at det kommer til at blive en rigtig stor udfordring da 0. klasserne er så nye som de er, men hun er sikker på, at det kommer til at gå godt.

Hun siger, at der bliver brugt en del penge på ugen, de hold, der bliver brugt flest penge på, er Bageriet og Restauranten. Hun regner med, at man vil kunne tjene alle de penge ind, som man bruger på at afholde det hele. Pengene skal hovedsageligt tjenes på dagen, hvor alle forældrene kommer og bruger deres egne penge. De ting som man kan prøve igen og igen skal ikke koste lige så meget, som maden man kan købe i restauranten.

“Jeg glæder mig til en spændende uge” slutter Maja af med.

Redaktionen
Søg via tags
No tags yet.
bottom of page