top of page

Mere ansvar - mere løn


Hvad er en mini makker? En mini-makker er en, eller flere personer, som tager sig af de mindste på skolen. Det vil sige at dem fra 0-2 klasse, får en stor ven fra 5-9 klasse.

Man valgte at indføre det, for at de små kan føle sig mere trygge, og for at de små kan finde rundt. I fællesugen er der nemlig ikke de samme faste rammer, på den måde kan en mini-makker skabe trygheden alligevel.

Jobbet som mini-makker er lønnet, da det kræver et stort ansvar. Man skal jo tage vare på en anden person, og sørge for at de har det godt, og at de kommer det rigtige sted hen. For jobbet får man 10 Dalum Dollar om dagen.

Vi interviewede Ditte fra 9.a, som er mini-makker for Ingrid fra 1.b og to andre. Ditte synes, det er hyggeligt, at have en at passe på. Ingrid synes også det er fedt, sjovt og hyggeligt at have en stor, at støtte sig til. “Det er ret nemt faktisk, de er bare så søde.” sagde Ditte med et smil på læben. Ditte synes, at det er fint, at man får løn for det, men hun ville også gerne gøre det uden løn.

Julie og Sofie fra 5.b, er sammen er mini-makkre for Rina fra 1.m. De er også begge glade for jobbet, og synes det er sjovt, at have ansvaret, som de store.

Mini-makker var et hit, både for børn og forældre, da det gav en god og tryg start på dagen for de små, og en god løn til de store. Konceptet mini-makker, vil nok blive gentaget igen, til næste fællesuge.


Redaktionen
Søg via tags
No tags yet.
bottom of page